Tuesday, October 02, 2012

Εξόρυξη χρυσού στη Θράκη: όχι στη ΜΠΕ από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα Έβρου από την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης δήλωσε πως καταρρίφθηκε η θέση της εταιρείας ότι επί σειρά ετών απουσιάζει ο επιστημονικός διάλογος για την επένδυση εξόρυξης χρυσού που κατατείνει στην παραβίαση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Από την πλευρά της εταιρείας ο γενικός διευθυντής Γιώργος Μαρκόπουλος υποστήριξε πως η περιβαλλοντική μελέτη του έργου είναι απόλυτα σύμφωνη με τους αυστηρούς όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ομόφωνα "όχι" στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιτπώσεων της Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε., ενώ μια σύμβουλος της αντιπολίτευσης αποχώρησε.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συνεδρίαση παρέστησαν επιστήμονες που κατέθεσαν απόψεις και ανέλυσαν λεπτομέρειες της περιβαλλοντικής μελέτης της επένδυσης, ενώ ακολούθησε διάλογος με την παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.
Η υπόθεση των χρυσωρυχείων απασχολεί επί σειρά μηνών την τοπική κοινωνία της Θράκης, στους κόλπους της οποίας έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις για το έργο.
2/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin