Thursday, October 11, 2012

Κύπρος - Λίβανος υπογράφουν συμφωνία καταστολής δασικών πυρκαγιών


Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στον περιορισμό της φυσικής καταστροφής που προκαλείται από τις δασικές πυρκαγιές στις δύο χώρες.
Η προθυμία και η ετοιμότητα των δύο πλευρών να εργαστούν για τη συνομολόγηση μιας διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα της καταστολής των δασικών πυρκαγιών επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αίγλη Παντελάκη με τo Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Άμυνας του Λιβάνου, Στρατηγό Raymond Khattar.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κοινή διαπίστωση ήταν ότι μια ολοκληρωμένη και άμεσα εφαρμόσιμη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα καταστήσει το έργο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών περισσότερο αποτελεσματικό και θα βοηθήσει σημαντικά στον περιορισμό της φυσικής καταστροφής που προκαλείται από τις δασικές πυρκαγιές στις δύο χώρες.
Καταληκτικά, διευκρινίστηκαν επιμέρους θέματα σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του κειμένου της υπό αναφορά συμφωνίας συνεργασίας.
kathimerini.com.cy
11/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin