Monday, September 03, 2012

Αντίθετος ο Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων στην επιβολή έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου στις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου στις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές εκφράζει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ).

Σε επιστολή προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κ. Μαθιουδάκη, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τυχόν επιβολή εισφοράς στα μικρά υδροηλεκτρικά "είναι πέρα για πέρα άδικη την ίδια μάλιστα στιγμή που είναι απόλυτα απαραίτητο να ληφθούν μέτρα προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή αυτήν της ενίσχυσης των ΜΥΗΕ για να αντιμετωπίσουν τη στασιμότητά τους και την υστέρησή τους έναντι του Εθνικού στόχου για το 2020".
Οποιοδήποτε μέτρο που δημιουργεί αβεβαιότητες ή θίγει τα έσοδα ήδη λειτουργούντων έργων ΑΠΕ, έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην ήδη μειωμένη αξιοπιστία και επενδυτική ασφάλεια στη χώρα, τονίζει ο ΕΣΜΥΕ. Αναφέρει ακόμη ότι η τιμή αποζημίωσης της ενέργειας που παράγεται από μικρά υδροηλεκτρικά (0,089 Ευρώ/kWh) είναι η μικρότερη τιμή αποζημίωσης τεχνολογίας ΑΠΕ και σαφώς μικρότερη των τιμών που αποζημιώνεται η παραγωγή από παρόμοιες μονάδες διεθνώς.

express gr
3/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin