Monday, September 03, 2012

Εφευρέσεις και ευρεσιτεχνίες ευνοεί η οικονομική κρίση

Τις προκλήσεις που δημιουργεί η οικονομική κρίση αντιμετωπίζουν πολλοί Βρετανοί ενισχύοντας την ευρηματικότητά τους και καταθέτοντας αιτήσεις ευρεσιτεχνίας για πρωτότυπος εφευρέσεις.
Σε πρόσφατη σφυγμομέτρηση μεταξύ 2.000 Βρετανών, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ύφεση τους έκανε να προσπαθούν περισσότερο να επινοήσουν λύσεις με στόχο τον περιορισμό των δαπανών τους.

Ενα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μελετά επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα, ώστε να τελειοποιήσεις τις εφευρέσεις του. Ενας στους δέκα, είπε ότι κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες.
«Η ύφεση δείχνει ότι οι πολίτες είναι ικανοί να εμφανίσουν οξυμένο πνεύμα εφευρετικότητας. Είναι επίσης εκπληκτικό να βλέπει κανείς ότι ως έθνος στρεφόμαστε στην επιστήμη και τη μηχανολογία για να καταστήσουμε δυνατό το αδύνατο», λέει ο Μαρκ Τσάμπκινς, του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι νέοι συμμετέχουν ενεργά στο φαινόμενο αυτό, καθώς 5% των νέων 11 έως 18 ετών είχαν καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας τον τελευταίο χρόνο.
3/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin