Wednesday, August 22, 2012

Πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε οικίες

Στην ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα συμβάλει το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων “Energy Wiesdom” σε οικίες, με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού να μην αποκλείει την επέκταση του προγράμματος σε έως και χίλιες οικίες σε κατοπινό στάδιο.

Σε δηλώσεις του το πρωί, στο Υπουργείο Εμπορίου, ο κ. Συλικιώτης, αναφερόμενος στην απόφαση της ΡΑΕΚ να επιτρέψει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, είπε ότι η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών θα γίνει στα πλαίσια του συγχρηματοδοτικού προγράμματος της ΕΕ σε 125 οικίες στην Κύπρο, με μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 7 KW.
Όπως είπε ο Υπουργός Εμπορίου, η ενέργεια που παράγεται θα καλύπτει τις ανάγκες της κάθε οικίας, ενώ εφόσον υπάρχει περίσσευμα, αυτό θα πωλείται στην ΑΗΚ.
Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η επιλογή των νοικοκυριών θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια, καθώς όπως ανέφερε, πέραν της ενίσχυσης της παράγωγης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, το πρόγραμμα βοηθά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα να έχουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα.
Συμπλήρωσε ότι εφόσον επιτύχει το πιλοτικό πρόγραμμα, η προσπάθεια είναι να εγκατασταθούν ανάλογα φωτοβολταϊκά συστήματα σε έως και χίλιες οικίες μέσω των νέων προγραμμάτων που θα εξαγγελθούν το 2013.
Ο Υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι πρόκειται για μια σωστή πολιτική, η οποία προωθεί τη χρήση των ΑΠΕ τοπικά, ενώ θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε βιομηχανίες.
22/8/12
--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin