Friday, August 17, 2012

ΤΕΕ: Περισσότερες διευκολύνσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Επέκταση των διευκολύνσεων για να τακτοποιηθούν τα περισσότερα αυθαίρετα της χώρας, ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο. Προτείνει επίσης εξόφληση σε μεγαλύτερο διάστημα και κατηγοριοποίηση των προστίμων. Εν τω μεταξύ, υπό εφαρμογή βρίσκεται η ταυτότητα των ακινήτων, μέσω της οποίας θα ελέγχεται, όχι μόνο η νομιμότητα των νέων οικοδομών, αλλά και η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή.
Να επαναπροσδιορίσει και με κοινωνικά κριτήρια όχι μόνο το ύψος των προστίμων, αλλά και τον αριθμό των δόσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο αναμένονται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο μαζί με τις αναμενόμενες νέες διευκολύνσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, έρχεται και η εφαρμογή της ταυτότητας των ακινήτων. Με διπλό στόχο. Από τη μια να αποτραπούν αυθαιρεσίες σε νέες κατασκευές και από την άλλη να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή στην οικοδομή.
Ταυτότητα Ακινήτου θα αποκτήσουν σταδιακά και οι παλιές οικοδομές. Πάντως ο ουσιαστικός έλεγχος των οικοδομών εξακολουθεί να είναι μια ανοιχτή πληγή.
Πρόσφατοι έλεγχοι των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αποκάλυψαν ότι τα περισσότερα από τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές δεν εισπράχθηκαν ποτέ.
ert gr
16/8/12
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin