Wednesday, August 01, 2012

Σιωπηρή παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Σιωπηρή παράταση για την υποβολή περίπου 200.000 φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Η επίσημη διορία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων εξέπνευσε χθες και συνολικά υποβλήθηκαν 5,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων.


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα επιτρέπει μέχρι το τέλος της εβδομάδας την κατάθεση δηλώσεων αφήνοντας ανοικτή την «πύλη» του Τaxisnet θεωρώντας εμπρόθεσμες τις σχετικές δηλώσεις.

Όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση πριν το τέλος της σιωπηρής παράτασης θα χάσουν το αφορολόγητο, θα καταβάλλουν μηνιαίο πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης και θα απολέσουν τις προβλεπόμενες τρεις δόσεις για την εξόφληση των φόρων.

Έτσι, μόνο από την απώλεια του αφορολογήτου θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο 500 ευρώ δεδομένου ότι για τα πρώτα 5.000 ευρώ του εισοδήματός τους θα φορολογηθούν με συντελεστή 10%. Επιπλέον εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οδηγεί σε απώλεια των προβλεπόμενων τριών δόσεων για την εξόφληση των φόρων.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin