Wednesday, August 01, 2012

Κομισιόν: Οχι σε μέτρα με αναδρομική ισχύ στις ΑΠΕ

Μήνυμα στα Κράτη Μέλη να αποφύγουν κάθε μέτρο μείωσης κόστους των ΑΠΕ, το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ, στέλνει ο Επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια Γκύντερ Έτινγκερ.
Η τοποθέτηση του Ευρωπαίου Επίτροπου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε σειρά κρατών, ανάμεσα στα οποία και η Ελλάδα, αναζητούνται αγωνιωδώς μέτρα για περιορισμού των ελλειμμάτων που έχει προκαλέσει η εφαρμογή συστημάτων feed in tariff για την επιδότηση κυρίως φωτοβολταϊκών τεχνολογιών.


Η τοποθέτηση του κ. Έτινγκερ στο συγκεκριμένο θέμα, έγινε μετά από παρέμβαση της European Solar Thermal Electricity Association, η οποία εκπροσωπεί επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιοθερμικά συστήματα.

Αναφέρεται δε σε μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση της Ισπανίας, για την αντιμετώπιση ελλειμμάτων αντίστοιχων με αυτά που παρατηρούνται στην Ελλάδα για την πληρωμή ενέργειας παραγόμενης από ΑΠΕ και μάλιστα εν μέσω εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, κοινής και στις δύο χώρες. Ο Επίτροπος στην επιστολή του προς την European Solar Thermal Electricity Association αναγνωρίζει την άσχημη κατάσταση που διέρχεται η Ισπανία όπως και την ανάγκη μείωση τους ελλείμματος του αντίστοιχου λογαριασμού ΑΠΕ, ωστόσο, τονίζει ότι όποια μέτρα και αν ληφθούν, θα πρέπει να είναι ουδέτερα ως προς τις επιμέρους τεχνολογίες και κυρίως να μη προκαλούν δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον για τις ΑΠΕ.


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin