Saturday, August 04, 2012

Κίνηση "ματ" της κινεζικής κυβέρνησης για να σώσει τη βιομηχανία φ/β

Σανίδα σωτηρίας προς τις εγχώριες εταιρίες φωτοβολταϊκών προσφέρει η κινεζική κυβέρνηση αυξάνοντας τον εθνικό της στόχο για το 2020, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πτωτική πορεία η οποία χαρακτηρίζει τον κλάδο τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα, δεδομένης της σημαντικής μείωσης των εξαγωγών, εξαιτίας κυρίως των υψηλών εισαγωγικών δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ αλλά και της ύφεσης των εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, η κινεζική κυβέρνηση υπερδιπλασιάζει το στόχο της από 20 GW σε 50 GW.

Σημειώνεται ότι εκτός από τη μείωση των εξαγωγών, η δραματική πτώση των τιμών των φ/β πάνελ έχει μειώσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές, με αποτέλεσμα αρκετές μονάδες να υπολειτουργούν.
Όπως σημειώνει αναλυτής της IMS, αυτός ο επιθετικός στόχος της Κίνας είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί δεδομένων των επιτευγμάτων της χώρας στον κλάδο των φ/β μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που θέσπισε το σύστημα FIT.
Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση δίνει ενά σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση της Κίνας είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει σθεναρά τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών και στο μέλλον.
3/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin