Wednesday, August 22, 2012

Ύστατη προσπάθεια να μην ναυαγήσει η κινεζική επένδυση

Λευκωσία: Προσπάθεια ώστε να μην ναυαγήσει η κινεζική επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας θα καταβάλει το απόγευμα ο υπουργός Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέτζου. Θα έχει στις 3 το απόγευμα συνάντηση με τον  Κινέζο επενδυτή, Γιανγκ Γκι.

Στην επιστολή του με ημερομηνία 14 Αυγούστου, ο Κινέζος επενδυτής είχε ανακοινώσει ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του, εξαιτίας των χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών από μέρους του κράτους, εξέλιξη την οποία ο υπουργό Συγκοινωνιών συνέδεσε και με τον πρόσφατο σάλο για την υπόθεση Μάριου Ιερωνυμίδη.

Σε δηλώσεις το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Γιαγκ Γκι, θα του υποδείξει ότι δεν υπήρξε από πλευράς Υπουργείου Συγκοινωνιών, Διυπουργικής Επιτροπής ή γενικότερα του κράτους, η όποια καθυστέρηση στην εξέταση του αιτήματός του.


Ανέφερε επίσης ότι έχει υποχρέωση να υποδείξει στον κ. Γκι ότι η υπόθεση Ιερωνυμίδη, ο οποίος είναι φίλος του, μπορεί να του προκάλεσε πικρία, δεν θα πρέπει όμως να αποτελέσει εμπόδιο στο τελικό, μάλιστα, στάδιο αυτής της διαδικασίας.


Ο κ. Φλουρέντζου εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι ο Κινέζος επενδυτής θα πεισθεί και θα ανερέσει τα περί απόσυρση του ενδιαφέροντός του, ώστε να συνεχιστεί η αξιολόγηση της πρότασης για την επένδυση.


Τέλος, σημείωσε πως σε καμία περίπτωση, στις διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν, δεν υπήρχε το στοιχείο της σκιάς ή της αδιαφάνειας. «Αντίθετα, ένας ο οποίος διαβάζει το περιεχόμενο της έκθεσης της τεχνικής επιτροπής αξιολόγησης, αντιλαμβάνεται ότι ακολουθήθηκαν όχι μόνο διαφανείς, αλλά υπέρδιαφανείς διαδικασίες», κατέληξε.

22/8/12
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin