Wednesday, August 22, 2012

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον φ/β πόλεμο Ε.Ε.- Κίνας

Στοιχεία τα οποία θα συγκεντρώσει μέσω ενός ερωτηματολογίου επιζητά να συγκεντρώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να στοιχειοθετήσει έρευνα για τις εισαγωγές φωτοβολταϊκών από την Κίνα.
Απευθύνεται σε παραγωγούς φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και κάποιες από τις ερωτήσεις αφορούν καθαρά την παραγωγή, με αριθμούς, αλλά και το εργατικό δυναμικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε εταιρείας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εκείνα που θα καθορίσουν και την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς η έρευνα θα ξεκινήσει μόνο όταν εξασφαλιστεί η στήριξη του 25% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Στα τέλη Ιουλίου η γερμανική εταιρία SolarWorld υπήρξε επικεφαλής μίας πρωτοβουλίας, η οποία έχει εκφράσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν την πρόθεση της να προβεί σε καταγγελία των Κινέζων κατασκευαστών, οι οποίοι, όπως υποστηρίζεται, έχουν την δυνατότητα να πωλούν ακόμη και κάτω του κόστους εξαιτίας των υψηλών επιδοτήσεων που λαμβάνουν.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει σχετικό αίτημα που υπέβαλαν κινεζικές κατασκευάστριες εταιρείες φωτοβολταϊκών για να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος ευρωπαϊκών εταιρειών φωτοβολταϊκών με σκοπό να τεθούν συγκεκριμένα όρια για τις εισαγωγές φωτοβολταϊκού εξοπλισμού από την Ευρώπη.
Τέσσερις κινεζικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Jiangsu Zhongneng Polysilicon,οι οποίες εκπροσωπούν το 80% της εγχώριας αγοράς, φέρονται να συντάσσονται προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι εισαγωγές προϊόντων πολυπυριτίου από την Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 30.8% μέσα σε ένα χρόνο.
Το ίδιο διάστημα οι τιμές υπέστησαν “βουτιά” κατά 47.5% στα 27.5 δολάρια ο τόνος.
Κύριος υπαίτιος είναι η Γερμανία.
Το νέο αυτό επεισόδιο δίνει συνέχεια στις κατηγορίες που έχουν ανταλλάξει οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Κίνα για αυτό το θέμα, αλλά και η Κίνα με την Νότο Κορέα.
Σε αυτή την περίπτωση πρωταγωνίστριες ήταν οι κινεζικές εταιρείες Jiangsu Zhongneng Polysilicon, LDK Solar, Sino-Silicon and Daqo New Energy.
21/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin