Monday, August 06, 2012

Δένδιας: Η νομιμότητα θα εφαρμοστεί και στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή και αστυνομικών δυνάμεων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης: «Οπως και στη Χαλυβουργία, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστεί η νομιμότητα».


Παράλληλα, ο κ. Δένδιας διέψευσε τις καταγγελίες περί χρήσης πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία στη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής, όπου κάηκαν τρία περιπολικά της αστυνομίας καθώς και σημεία του δάσους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα.


Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ανέβει στη δασική περιοχή στις Σκουριές, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες υλοτομίας, αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.


Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να παίζουν αυτόν τον ρόλο.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί ώστε να μην ξεπουληθεί η γη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Καναδών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη περιοχή.

6/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin