Thursday, August 09, 2012

Μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις σύνδεσης φυσικού αερίου παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες στη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο ενδιαφέρον αποδίδεται και στην επικείμενη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης από τη νέα χειμερινή περίοδο, λόγω της εξίσωσης της τιμής του με το πετρέλαιο κίνησης που θα εφαρμοστεί από τα μέσα Οκτωβρίου.
Μπορεί ο υδράργυρος να χτυπά κόκκινο και να διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, ωστόσο αυξάνονται τα νοικοκυριά που μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες τρέχουν να προλάβουν τον χειμώνα, αναζητώντας οικονομικούς τρόπους θέρμανσης.
Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες καταναλωτές κάνουν στροφή στη χρήση φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο παροχής αερίου. Ο ρυθμός αύξησης των νέων χρηστών φυσικού αερίου στην Θεσσαλονίκη καλπάζει, όπως προκύπτει από τις αιτήσεις που δέχεται καθημερινά η εταιρεία παροχής αερίου, κυρίως, λόγω της επικείμενης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα επιφέρει η εξίσωση των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης θα εφαρμοστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, φτάνοντας στα 1,40 ευρώ ανά λίτρο.
9/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin