Saturday, August 11, 2012

Αργεντινή: Η 3η μεγαλύτερη εξαγωγός σόγιας στον κόσμο θα ...εισάγει σπόρους του φυτού

Η Αργεντινή, η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγός σόγιας, πρόκειται να εισάγει προσωρινώς σπόρους του φυτού αυτού από την Παραγουάη και τη Βολιβία προκειμένου να ενεργοποιήσει πλήρως την δυνατότητα παραγωγής της βιοκαυσίμων για εξαγωγές, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Γεωργίας.
«Προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρον την ικανότητα παραγωγής μας (βιοκαυσίμων), θα εισάγουμε προσωρινά σπόρους σόγιας από την Παραγουάη, ώστε να τους επεξεργαστούμε στα εργοστασιά μας και να εξάγουμε» βιοκαύσιμα, τόνισε ο υφυπουργός 'Αξελ Κισίλοφ στους δημοσιογράφους.

«Η δυνατότητά μας παραγωγής βιοκαυσίμων δεν είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμη φθάνοντας το 24%, αυτό είναι το πρώτιστο πρόβλημά μας», υπογράμμισε ο ίδιος, τονίζοντας πως «μεταξύ του 2007 και 2011 η δυνατότητά μας είχε εκτιναχθεί, η παραγωγή βιοκαυσίμων είχε φθάσει το 1.100%». Οι σπόροι σόγιας θα εισαχθούν «κατά κύριο λόγο από την Παραγουάη και τη Βολιβία», τόνισε ο ίδιος.

Η νοτιοαμερικανική χώρα είναι ο πρώτος στον κόσμο εξαγωγέας αλεύρου και ελαίου από σόγια και ο τρίτος σε εξαγωγή σπόρων. Η Αργεντινή είναι επίσης ένας σημαντικός εξαγωγέας βιοκαυσίμων.
Η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο πως θα μείωνε τις εισαγωγές βιοκαυσίμων[1] από την Αργεντινή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εθνικοποίηση της πετρελαϊκής εταιρείας YPF, θυγατρικής του ισπανικού γίγαντα Repsol[2].
10/8/12
--------------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin