Thursday, July 05, 2012

Ταχύτερα από τις Αρχικές Προβλέψεις Προχωρά ο Προγραμματισμός του EuroAsia Interconnector

Σε καλό δρόμο βρίσκεται ο σχεδιασμός της υποθαλάσσιας ενεργειακής γέφυρας EuroAsia Interconnector, που, όπως έχει σχεδιαστεί, θα συνδέσει, από το 2016 το Ισραήλ, την Κύπρο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, καθώς «οι δέκα ομάδες εργασίας εργάζονται πυρετωδώς και συντονισμένα και η πρόοδός τους προπορεύεται του αρχικού προγραμματισμού». Αυτό αναφέρει ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ - Quantum Energy, προσθέτοντας ότι «η κυπριακή Κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα στην ΕΕ για αναγνώριση της ενεργειακής γέφυρας EuroAsia Interconnector ως διασυνοριακού έργου κοινών συμφερόντων».

Στο ίδιο δελτίο τονίζεται ότι ο λεπτομερής χάρτης πόντισης του καλωδίου θα είναι έτοιμος μέχρι τέλους Ιουλίου, ενώ όλες οι ενδείξεις από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις αγοράς επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του έργου.
Αυτά ήταν τα κύρια ευρήματα της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου, κατά την πρόσφατη συνάντηση των μελών της στο Τελ Αβίβ.
Επίσης ο Αντιπρόεδρος της Israel Electric Corporation (IEC) Yakov Hain εξέφρασε την υποστήριξη της Κυβέρνησης του Ισραήλ για το έργο, καθώς και τη χαρά του για το ότι οι Υπουργοί Ενέργειας Κύπρου και Ισραήλ υπογράμμισαν την στήριξή τους στο πρότζεκτ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.
Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΔΕΗ – Quantum Energy Νάσος Κτωρίδης χαιρέτισε την αίτηση της κυπριακής Κυβέρνησης στην ΕΕ για αναγνώριση της ενεργειακής γέφυρας EuroAsia Interconnector ως διασυνοριακού έργου κοινών συμφερόντων.
Τέλος, ο κ. Γιώργος Κίλλας, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ-Quantum Energy και Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του έργου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου η αρμόδια Ομάδα Εργασίας θα είναι σε θέση να υποβάλει το λεπτομερή χάρτη πόντισης του καλωδίου. Οι πληροφορίες, όπως ανέφερε, βασίζονται σε υποθαλάσσιες βάσεις δεδομένων, χάρτες, συναφείς εκθέσεις, αλλά και απτά δεδομένα από πρόσφατες θαλάσσιες επισκοπήσεις.
energia.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin