Thursday, July 05, 2012

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αφαιρείται ο αμίαντος από τις στέγες των κτιρίων, όπου στεγάζεται το ΚΠΕ Φιλιππιάδας

Η Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει πάρει απόφαση εδώ και καιρό να αντικατασταθούν τα στοιχεία από αμίαντο στις στέγες των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Παιδόπολη Ζηρού, όπου φιλοξενείται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο αμίαντος θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα υλικά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος. Υπάρχει ακόμη και σήμερα στις οικοδομές, στις παλαιότερες σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης, στις πλάκες πολλών φούρνων, στα τακάκια των φρένων πολλών οχημάτων και αλλού. Πρόκειται για ένα συνδυασμό ορυκτών, η χρήση του οποίου έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών ασθενειών αλλά και με μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον.
Οι αρνητικές επιπτώσεις του αμιάντου στην ανθρώπινη υγεία ήλθαν εκ νέου στην επιφάνεια έπειτα από την καταστροφή του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Η κατάρρευση των κτιρίων απελευθέρωσε στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες σκόνης αμιάντου, οι οποίες επιβάρυναν όχι μόνο την υγεία των μελών των σωστικών συνεργείων αλλά και του συνόλου σχεδόν των κατοίκων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες αντικατάστασης στοιχείων αμιάντου στην περιοχή μας. Όταν στην «κεφαλή» της Νομαρχίας -τότε- Πρέβεζας, βρισκόταν ο Βασίλης Ιωάννου, είχαν αντικατασταθεί όλα τα στοιχεία αμιάντου από τις στέγες των σχολικών κτιρίων στο Νομό Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: atpreveza.gr
Amiantosnews
------------
 

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin