Thursday, July 26, 2012

Μετεγκατάσταση ΥΠΕΚΑ στο κτίριο του «Μινιόν»

ΤΗΝ απόφαση της μετεγκατάστασης του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος «Μινιόν» έως το τέλος του 2012 ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος.


Οι μελέτες είχαν ξεκινήσει από τον προηγούμενο υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και, όπως είπε ο κ. Λιβιεράτος, ελήφθη η τελική απόφαση και θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, όπως την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ με τον υπουργό Οικονομικών, την εκκίνηση διαδικασιών για τη λύση των μισθωμάτων και τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης μεταξύ αναδόχου και αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας, επισήμανε ο κ. Λιβιεράτος, συμπληρώνοντας ότι «αποτελεί την πρώτη σημαντική κίνηση της νέας ηγεσίας».

Το υπουργείο σήμερα νοικιάζει 28 κτίρια, με κόστος το 2011 για τα μισθώματα 6 εκατ. ευρώ και λειτουργικά έξοδα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, για να στεγάσει 1.352 υπαλλήλους. Με την μεταγκατάσταση αναμένεται συνολική εξοικονόμηση πόρων 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Λιβιεράτος διευκρίνισε πως δεν υπήρχαν διαθέσιμες δημόσιες εγκαταστάσεις που να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο και «πράσινο» υπουργείο και επιπλέον τα περισσότερα ακίνητα του Δημοσίου έχουν μεταφερθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Γι'Α αυτό και η παρούσα πρόταση από τις υποβληθείσες προσφορές ήταν η πιο συμφέρουσα. Το μηνιαίο μίσθωμα στο κτίριο της Demaco (Μινιόν) ορίζεται σε 180.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό που καταβάλλει έως τώρα το ΥΠΕΚΑ για μισθώματα ανέρχεται σε 504.828,72 ευρώ. Από τη διαδικασία μεταστέγασης εξαιρείται η Κτηματολόγιο ΑΕ.

express gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin