Friday, July 27, 2012

Αγανάκτηση στη Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή για τις "χαλκευμένες" δηλώσεις

Η Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΓΟΕ) εξέφρασε αγανάκτηση διότι "άγνωστοι" φέρονται να ανάρτησαν μέσα από τον λογαριασμό της σημαιοφόρου της γερμανικής ομάδας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τους Έλληνες.
   Ο λογαριασμός που διατηρούσε η σημαιοφόρος, Νατάσα Κέλερ, στον ιστότοπο αυτό έκλεισε, ενώ δεν επιτρέπεται πλέον να δημοσιεύονται σχόλια στον λογαριασμό της σε έναν άλλο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, μετά την πειρατεία στον λογαριασμό της στο Twitter, σύμφωνα με την ΓΟΕ.
   "Είναι εξοργιστικό το ότι άγνωστοι αμαυρώνουν τις γερμανοελληνικές σχέσεις. . .....
Όποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν (την ενέργεια) θα έπρεπε να ντρέπεται. Είναι μια θλιβερή πράξη η οποία δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό", ανέφερε ο επικεφαλής της γερμανικής ολυμπιακής αποστολής, Μίκαελ Φέσπερ.
   Ο Φέσπερ πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την ελληνική ολυμπιακή αποστολή για το ζήτημα. Η Κέλερ, παίκτρια του χόκεϊ, πρόκειται να είναι η σημαιοφόρος στη σημερινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας είναι τεταμένες, καθώς πολλοί Έλληνες θεωρούν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ αυτήν που απαιτεί την επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας, παρατηρεί το Γερμανικό Πρακτορείο.
Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια Παρασκευή Παπαχρήστου αποκλείστηκε από την ελληνική Ολυμπιακή αποστολή αφού ανάρτησε στο Διαδίκτυο έναν αστεϊσμό που θεωρήθηκε ρατσιστικό.
----------

ΣΧΕΤΙΚΑ:
[1] «Ρατσιστικά» σχόλια από μία Γερμανίδα (και μάλιστα τη σημαιοφόρο της χώρας της» και μία Αγγλίδα αθλήτρια σχετικά με τους «ξυπόλητους και πεινασμένους ‘Ελληνες αθλητές» όπως λέγεται σήμερα στο διαδίκτυο…..........
---

[2] Γερμανίδα σημαιοφόρος: “Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες”.....(peiramatikothrakisam)

http://ellanodikhs.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin