Friday, July 27, 2012

Ακρως θετική για την Αθήνα η μετακόμιση του ΥΠΕΚΑ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ενθάρρυνση και πράξη συμπαράστασης από δημόσιο φορέα στην προσπάθεια ανάταξης του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, με την επιστροφή 1.000 - 1.300 εργαζομένων στην «καρδιά» της πόλης, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος στο κτίριο «Μινιόν» της οδού Πατησίων, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελο Λιβιεράτο.


Ο κ. Καμίνης σημείωσε πως πρόκειται για «ενέργεια με ισχυρό συμβολικό και πολιτικό μήνυμα» και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να αναχαιτίσει την αναχώρηση δημόσιων υπηρεσιών από το κέντρο της πρωτεύουσας. Ο κ. Λιβιεράτος από την πλευρά του εξέφρασε την ομοθυμία του στις θέσεις του δημάρχου Αθηναίων σε ό,τι αφορά την αναγέννηση του κέντρου και κατέστησε σαφές ότι «το υπουργείο θα συνεργασθεί με το δήμο για την Αθήνα και το κέντρο».

Ερωτηθείς σχετικά με τα οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να επιστρέψει η κατοικία στο κέντρο, ο κ. Λιβιεράτος δήλωσε: «Θα αξιοποιήσουμε τη δουλειά που έχει γίνει έως τώρα στο υπουργείο». Τόνισε, δε, ότι πέραν των οικονομικών κινήτρων για επιστροφή της κατοικίας, το υπουργείο θα στοχεύσει επίσης στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη επενδύσεων στο κέντρο.

express gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin