Monday, July 09, 2012

Κατατέθηκαν οι Πρώτες Αιτήσεις Κατάσχεσης Κατά του ΛΑΓΗΕ Από Παραγωγούς Φωτοβολταϊκών

Σε αιτήσεις κατάσχεσης προς τον ΛΑΓΗΕ έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επενδυτές φωτοβολταϊκών λόγω της μη καταβολής των οφειλόμενων σε αυτούς πληρωμών. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκαν στον ΛΑΓΗΕ οι πρώτες εις βάρος του δικαστικές αποφάσεις κατάσχεσης από απλήρωτους ηλεκτροπαραγωγούς των φωτοβολταϊκών.

Από την πλευρά του, ο ΛΑΓΗΕ προχώρησε σε αιτήσεις αναστολής. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι που επικαλούνται οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών, χαρακτηρίζουν αμφιβόλου ποιότητας τα νομικά επιχειρήματα που επικαλείται ο ΛΑΓΗΕ στις παραπάνω αιτήσεις αναστολής, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι θα τον φέρουν σύντομα εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης.


Συγκεκριμένα, κύριο επιχείρημα του ΛΑΓΗΕ στις αιτήσεις αναστολής των κατασχέσεων αποτελεί το ότι δεν έχει παραλάβει και καταχωρήσει τα επίμαχα τιμολόγια των παραγωγών οπότε και αμφισβητεί ευθέως το χρέος του.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι των παραγωγών προτίθενται να ζητήσουν Εισαγγελική παραγγελία για απόσπαση των ισοζυγίων – καρτέλας πελάτη του ΛΑΓΗΕ για να διαπιστωθεί το αληθές του ισχυρισμού του. Σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί του ΛΑΓΗΕ αποδειχθούν αναληθείς, μεγάλες είναι οι πιθανότητες για έναν νέο, ποινικό αυτή την φορά, κύκλο δικαστικών διενέξεων ανάμεσα στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά και στον ΛΑΓΗΕ.

Αλλά και σε περίπτωση που από τις λογιστικές καρτέλες του ΛΑΓΗΕ προκύψει πως τα τιμολόγια δεν είναι όντως καταχωρημένα, οι ίδιοι νομικοί κύκλοι των παραγωγών έχουν έτοιμες καταγγελίες εις βάρος του ΛΑΓΗΕ στο εποπτεύον Υπουργείο Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ και στην Εφορία για μην τήρηση από πλευράς του της φορολογικής νομοθεσίας και του ΚΒΣ σε ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζεται. Τα τιμολόγια άλλωστε των παραγωγών έχουν παραδοθεί εμπροθέσμως συστημένα στο λογιστήριο του ΛΑΓΗΕ και μάλιστα με λήψη υπογραφής για την παραλαβή από τους υπαλλήλους του.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, ο ΛΑΓΗΕ «διαρρέει» πως οι υπογραφές παραλαβής των υπαλλήλων του δεν είναι ισχυρές αλλά δεν δίνει πειστική απάντηση στο γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα του και συγκεκριμένα στις «Πληροφορίες Λογιστηρίου» υποδεικνύει ρητά στους παραγωγούς να αποστέλλουν τα τιμολόγια τους με απλό ταχυδρομείο και ούτε καν συστημένα. Και εδώ λοιπόν φαίνεται να ανοίγει νέος δικαστικός γύρος εις βάρος του Λειτουργού με την κατηγορία της εξαπάτησης των χιλιάδων ηλεκτροπαραγωγών όσον αφορά τον τρόπο παράδοσης των τιμολογίων τους. «Φανταστείτε δε τι έχει να γίνει όταν από τον τρέχοντα κιόλας μήνα οι χιλιάδες παραγωγοί θα εισρεύσουν στο γραφείο του νομίμου εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ και θα απαιτήσουν σφραγίδα και υπογραφή του για τα τιμολόγια τους, όπως αυτός στα δικόγραφα του ισχυρίζεται. Θα επικρατήσει μάλλον πανδαιμόνιο…», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σε κάθε περίπτωση οι χιλιάδες παραγωγοί είναι αγανακτισμένοι αφού από πλευράς τους τονίζουν ότι έχουν πράξει όλα όσα προβλέπει ο νόμος, οι συμβάσεις και ο ΚΒΣ για την εμπρόθεσμη έκδοση και παράδοση των τιμολογίων τους στον ΛΑΓΗΕ, έχοντας μάλιστα πληρώσει από την τσέπη τους πολλών μηνών ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει και έχοντας ήδη σημαντικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις τράπεζες για τα δάνεια τους. Αντίθετα, όπως χαρακτηριστικά λένε, ο Λειτουργός έχει καταστρατηγήσει κάθε νόμο και σύμβαση και τώρα ακροβατεί επικίνδυνα υποπίπτοντας σε σφάλματα του κοινού ποινικού δικαίου που τον φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση με την ίδια την κοινωνία. 
energia.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin