Tuesday, July 17, 2012

Ξένος δάκτυλος στο κλίμα: «Η ξηρασία είναι έργο της Δύσης» λέει αντιπρόεδρος του Ιράν

Τεχεράνη: Η ιρανική προπαγάνδα κατά της Δύσης έφτασε σε ακόμα ένα κρεσέντο με αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να υποστηρίζει ότι η ξηρασία που πλήττει το Ιράν είναι έργο ξένου δάκτυλου.

«Οι αλαζόνες και αποικιοκράτες [χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν οι ιρανικές αρχές κατά της Δύσης] χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επηρεάσουν τις κλιματικές συνθήκες στο Ιράν [...] Η ξηρασία αυτή δεν είναι φυσιολογική» υποστήριξε ο Χασάν Μουσαβί, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτισμού.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι Δυτικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα σε άλλες. Πέρυσι, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε υποστηρίξει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες «χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό» για να προκαλέσουν βροχές στα δικά τους εδάφη και ξηρασία στην περιοχή του Ιράν.


Το Ιράν έχει πληγεί από αρκετές ξηρασίες τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις νότιες περιοχές, οι οποίες σαρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες από αμμοθύελλες που έχουν καταπιεί ολόκληρες πόλεις.


Οι περισσότερες αμμοθύελλες φτάνουν στο Ιράν από το γειτονικό Ιράκ, όπου οι πόλεμοι των τελευταίων δύο δεκαετιών έχουν εντείνει την ερημοποίηση.


Πηγή: news.in.gr

philenews.com

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin