Friday, June 08, 2012

Standard and Poor’s: Η ΔΕΗ Μπορεί να Χρεοκοπήσει Σύντομα

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θεωρεί πως η ΔΕΗ πιθανώς θα χρεοκοπήσει στο άμεσο μέλλον, καθώς δεν διαθέτει τους πόρους για να αποπληρώσει το χρέος της στην ασταθή πολιτικά περίοδο που διανύει η χώρα.
Η S& P πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ πρέπει να αποπληρώσει περί το 1 δις ευρώ ως το τέλος του έτους, κυρίως προς τις ελληνικές τράπεζες, με μεγάλο μέρος του χρέους αυτού να οφείλεται αργότερα αυτό το μήνα.
«Η ΔΕΗ πιθανώς θα κηρύξει στάση πληρωμών σύντομα, όπως καθορίζεται αυτή με τα δικά μας κριτήρια, αν δεν δούμε κάποια σημαντική βελτίωση στα λειτουργικά μεγέθη και την ρευστότητα», ανέφερε σχετικά.

Επίσης, τονίζεται ότι η ΔΕΗ θα ήταν ανίκανη να πληρώσει το χρέος της σε ευρώ αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και η S& P δίνει μια στις τρεις πιθανότητες να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ. Σημειώνεται, τέλος, ότι «η αρνητική εικόνα λαμβάνει επίσης υπόψη το κόστος αναχρηματοδότησης της Επιχείρησης και την πιθανότητα ότι η πολιτική αστάθεια θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση του ομίλου, ακόμα και αν η Ελλάδα δεν εξέλθει από την ευρωζώνη».
energia.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin