Saturday, June 02, 2012

Robert Zelick: «Να είστε ψυχολογικά έτοιμοι…»


«Ψυχολογική ετοιμότητα» συστήνει προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zelick , που τονίζει ότι το επόμενο βήμα σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Σε ό,τι αφορά στην Ισπανία, τους καλεί να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση της χώρας για να αποτρέψουν την οικονομική της κατάρρευση.

Σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Τimes, ο Robert Zelick γράφει μεταξύ άλλων ότι εάν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δράσουν αποφασιστικά για να ενισχύσουν τις τράπεζες, η κρίση που θα προκύψει θα μετατρέψει την ήπειρο σε μια «περιοχή κινδύνου».


Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι δεν υφίσταται πιθανότητα οι τράπεζες της ευρωζώνης να ανακεφαλαιοποιηθούν απευθείας από τον ΕΜΣ, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde  διέψευσε δημοσίευμα που ανέφερε ότι το Ταμείο ετοιμάζεται να προσφέρει δάνειο στην Ισπανία και ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα αίτημα για χρηματοοικονομική στήριξη από την Μαδρίτη.

EurActiv.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin