Friday, June 15, 2012

«Ο μικρός Nabucco θα έχει καλύτερες επιδόσεις»

Την πεποίθηση πως ο αγωγός Nabucco West, η νέα σύντομη και πιο συμφέρουσα εκδοχή του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco, θα μεταφέρει τουλάχιστον 20 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον χρόνο εξέφρασε ο εκτελεστικός διευθυντής της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται το έργο, Reinhard Mitschek.
Μικρότερη η επένδυση, μικρότερο το κόστος υλοποίησης, μεγαλύτερη απόδοση είναι η προσδοκία της κοινοπραξίας καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την μεταφορά έως 16 δις. κ. μ. φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Ο ίδιος εκτιμά πως ο αγωγός Nabucco West θα λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης αλλά και από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν η βουλγαρική Energy Holding, η ρουμανική Transgaz, η τουρκική Botas, η αυστριακή OMV, η γερμανική RWE και η ουγγρική FGSZ.
Στο τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει η επιλογή ανάμεσα στον αγωγό Nabucco West και τον αγωγό που προωθεί η ΒΡ, τον SEEP, που αποτελούν τα δύο «βόρεια» παρακλάδια του «Νότιου Διαδρόμου».
ENERGYPRESS

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin