Wednesday, June 27, 2012

Τη Βοήθεια της Κύπρου Ζητά ο Λίβανος για το Θέμα των Θαλάσσιων Συνόρων του με το Ισραήλ

Έκκληση προς την Κύπρο να βοηθήσει ώστε να διορθωθεί το τεχνικό, όπως το χαρακτήρισε, λάθος που προέκυψε με τα θαλάσσια σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ, απηύθυνε χθες ο Υπουργός Ενέργειας και Νερού του Λιβάνου Gebran Bassil σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του «2nd Gulf Intelligence Levant Energy Forum»στη Λευκωσία.
Στην ομιλία του, ο κ. Bassil παρέθεσε αναλυτικά όλες τις ενέργειες του Λιβάνου για την αξιοποίηση το φυσικού πλούτου της χώρας.
Ο Λίβανος έχει επιλέξει το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει δεσμευθεί σε πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των γειτονικών χωρών του στα θαλάσσια σύνορά τους και αναμένουμε την ίδια αντιμετώπιση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε πλήρως τα δικαιώματά μας σε κάθε ίντσα της ΑΟΖ μας και απαιτούμε αυστηρό σεβασμό των συνόρων μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι «αναμένουμε από την Κύπρο, ως ένα φιλικό έθνος, να εξαντλήσει τις προσπάθειες της για τη διόρθωση αυτού του κατάφωρου τεχνικού λάθους».
«Έχουμε μεγάλα κοινά θαλάσσια σύνορα γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κοινών αποθεμάτων, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι ήδη οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και η συνεργασία σε θέματα ενέργειας θα πρέπει να είναι ένα φυσικό επακόλουθο.
Η μελλοντική μας συνεργασία δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο λόγω ενός λάθους συνόρων», κατέληξε.

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin