Thursday, June 28, 2012

Το Ιράν Απαντά στο Ευρωπαϊκό Εμπάργκο με Αύξηση Εξαγωγών προς Ινδία και Πακιστάν

Την αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ινδία και το Πακιστάν επιδιώκει το Ιράν προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση των εξαγωγών αργού, λόγω του εμπάργκο.

"Προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε τη χαμηλότερη εξαγωγή" πετρελαίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ιρανικής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NIOC).  για την έρευνα και την τεχνολογία Μοχαμάντ Αλί Εμαντί σε δημοσιογράφους σήμερα στη Μόσχα.


"Διαπραγματευόμαστε με το Πακιστάν και την Ινδία για να αυξήσουμε την εξαγωγή φυσικού αερίου", πρόσθεσε.
Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έχουν μειωθεί σημαντικά κατά 20-30% από τον φυσιολογικό όγκο των 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα.

Πάντως  ο Αλί Εμαντί αρνήθηκε ότι οι εξαγωγές έχουν πληγεί από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, λέγοντας ότι γίνονται εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και ότι η παραγωγή σε αργό εκτρέπεται για διύλιση.


"Έχουμε μείωση 20 με 30% όσον αφορά τις εξαγωγές μας", επισήμανε ο Αλί Εμαντί. "Κάποιο μέρος της μείωσης οφείλεται στην εκτροπή της παραγωγής στην εσωτερική διύλιση", πρόσθεσε.
-----------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin