Friday, June 15, 2012

«ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ»... Μπαγίς: Η Τουρκία δεν υπογράφει τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας

«Η Άγκυρα δεν υπογράφει τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου» δήωσε ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, που συμμετείχε, ως προσκεκλημένος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας του Ευρωκοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν πρόκειται να υπογράψει μία τέτοια σύμβαση, μέχρις ότου ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η δήλωση αυτή του κ. Μπαγίς έγινε σε απάντηση ερώτησης του Έλληνα ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος του επεσήμανε ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς όλα τα κράτη - μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.
Η απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων, σχολιάσθηκε δυσμενώς από τους ευρωβουλευτές- μέλη της μικτής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, που υπογράμμισαν ότι: «Μέσω της απάντησης του κ. Μπαγίς καταδεικνύεται ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της, με αποτέλεσμα να εγείρεται, ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ».
ΛΑΟΣ: Η Τουρκία μόνο οδύνες έχει να προσφέρει στην Ευρώπη
«Όσοι λαθεμένα καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για μια δήθεν φιλική συμπεριφορά της Τουρκίας, διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μπαγίς.
«Με τις δηλώσεις Ερντογάν προ ολίγων ημερών και τις προκλητικές τοποθετήσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ε. Μπαγίς, η “Οθωμανική” συμπεριφορά της κυβέρνησης της Τουρκίας, μόνο οδύνες έχει να προσφέρει στην Ευρώπη» κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.
ethnos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin