Wednesday, June 27, 2012

Διπλωματικό επεισόδιο Λιβάνου Ισραήλ σε συνέδριο στην Κύπρο

Μικρής εμβέλειας διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενεργειακού φόρουμ της Λεβαντίνης 2012, που διοργάνωσε η εταιρεία Gulf Intelligence. 
Όλα έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγο πριν από ομιλία του Υπουργού Ενέργειας του Λιβάνου. Ο Λιβάνιος Υπουργός, ζήτησε από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να διευθετήσει ώστε ο Ισραηλινός Πρέσβης να μην είναι παρόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Όταν ο πρέσβης του Ισραήλ πληροφορήθηκε για το περιεχόμενο της συνομιλίας, αποχώρησε οικειοθελώς από το συνέδριο, αφού συζήτησε για λίγο με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

H Κυπριακή Δημοκρατία δεν ευθύνεται για το συμβάν που φαίνεται να προέκυψε μεταξύ του Λιβάνιου Υπουργού Ενέργειας και του Ισραηλινού Πρεσβευτή, καθώς ήταν προσκεκλημένη και όχι διοργανωτής του Ενεργειακού Φόρουμ της Λεβαντίνης 2012 που διοργάνωσε η εταιρεία Gulf Intelligence, το οποίο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Λευκωσία, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.
"Δεν ήμασταν εμείς διοργανωτές. Εμείς δεν εμπλακήκαμε καθόλου διότι δεν ήμασταν διοργανωτές. Εμείς ήμασταν προσκεκλημένοι. Νομίζω ότι δεν έγινε κανένα επεισόδιο, να μην δίνουμε μεγαλύτερη σημασία", δήλωσε ο κ. Συλικιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου του.
Ο κ. Συλικιώτης ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα το Λίβανο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Ενέργειας του Λιβάνου, όπου θα συμμετέχει σε συνέδριο και θα συζητήσει με το Λιβανέζο ομόλογό του τα ζητήματα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Υπενθύμισε επίσης ότι η Κύπρος με δική της πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της ΕΕ θα προσπαθήσει να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνάντηση των χωρών της περιοχής για συζήτηση θεμάτων ενέργειας και ενεργειακής τροφοδοσίας.
"Αντιλαμβάνεστε ότι η Κύπρος είναι και παραμένει μια γέφυρα ειρήνης στην περιοχή και αυτός ο ρόλος μας αναβαθμίζεται πολύ περισσότερο όταν είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ", κατέληξε.

SigmaLive

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin