Saturday, June 09, 2012

Η Ομάδα Εθελοντές Πιερίας καταγγέλλει : «Στον Όλυμπο ετοιμάζονται να θάψουν 82.000 τόνους σκουπιδιών»

«Στους πρόποδες του Ολύμπου ετοιμάζονται να θάψουν 82.000 τόνους επικίνδυνων αποβλήτων από την παραγωγή ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου (ΗΔΜ), βασικό συστατικό των ξηρών στοιχείων (μπαταρίες)», καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο thousandnews.gr, η οποία αναφέρει ότι γίνεται «εν κρυπτώ» ολόκληρη η διαδικασία έγκρισης της «αποκατάστασης» του λατομείου.
«Διερωτάται κανείς, πως είναι δυνατόν, η Διοίκηση του Δήμου Δίου/Ολύμπου να δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτε, τη στιγμή που όπως αποδεικνύεται από πολλά έγγραφα, τα πάντα έχουν δρομολογηθεί και το μόνο που απομένει είναι η εναπόθεση 82.000 τόνων παραπροϊόντων από την παραγωγή μπαταριών», συνεχίζει η καταγγελία.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας τόνισαν: «Απαιτούμε άμεσα τη δημόσια τοποθέτηση της Διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου επί του θέματος και τη διακοπή όλων των ενεργειών, μέχρι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία. Το περιβάλλον δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι παραλίες του νομού και τα βουνά μας ανήκουν στους πολίτες και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα διαπραγματεύεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους. Καλούμε την τοπική κοινωνία να αντισταθεί σύσσωμα και να απαιτήσει την επανεξέταση του θέματος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου πίσω από την πλάτη μας».
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά 
Ecofinder.gr News

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin