Saturday, May 26, 2012

Εξέδρα αναπαραγωγής γλαρονιών στον Γαλλικό Ποταμό

Περίπου 30 ζευγάρια ποταμογλάρονων, που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τη νέα τους οικογένεια, είναι οι πρώτοι φιλοξενούμενοι της εξέδρας αναπαραγωγής πουλιών που κατασκεύασε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι.
Η εξέδρα ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε περί το τέλος Απριλίου με τη χρηματοδότηση του ψηφιακού περιοδικού για την ορνιθοπαρατήρηση στη Βόρεια Ελλάδα Birdwing (http://www.birdwing.eu/). Το Birdwing έχει περισσότερους από 800 υποστηρικτές σε διάφορες χώρες, αλλά και την Ελλάδα, από τις χορηγίες των οποίων χρηματοδοτούνται αντίστοιχα project.
Η κατασκευή της ξύλινης εξέδρας, διαστάσεων 2 Χ 3 μ., έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης που πρόσφεραν την τεχνογνωσία που είχε αποκτήσει από αντίστοιχα εγχειρήματα στην Κερκίνη.
«Εκφράζουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας για τη χορηγία του περιοδικού Birdwing, πίσω από το οποίο βρίσκονται δύο αφοσιωμένοι Βρετανοί φυσιολάτρες, η Χίλαρι Κολ και ο Στιβ Μιλς, οι οποίοι αναλαμβάνουν εθελοντικές δράσεις για την ανάδειξη και την προστασία των υγροτόπων και της ορνιθοπανίδας της Βόρειας Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Θεμιστοκλής Κουιμτζής.
Η εξέδρα θα παρέχει χώρο φωλεοποίησης σε ζευγάρια γλαρονιών και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό σημείο για σχολεία και επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή.
Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα
econews

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin