Thursday, April 28, 2016

Η Ελλάδα υπολογίζει στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία

Αύξηση 20%, σε σχέση με πέρυσι, θα καταγραφεί φέτος στο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Μιλώντας σε Ρώσους δημοσιογράφους, η αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε ότι δύο χρόνια πριν οι Ρώσοι που βρίσκονταν σε ολόκληρη την Ελλάδα και στη Ρόδο κατελάμβαναν την τρίτη θέση αριθμητικά, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.

Διατύπωσε δε, την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία και την Αίγυπτο ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

«Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι το ενδιαφέρον μεταξύ των Ρώσων για την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο από 20%», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα και το εάν αυτό επηρεάζει τις αφίξεις τουριστών στα Δωδεκάνησα, η κ. Παπαβασιλείου σημείωσε ότι, ακόμη κι αν καταγραφούν νέες αφίξεις προσφύγων δεν πρόκειται να επηρεαστεί η διαμόρφωση του τουριστικού ρεύματος.

«Αυτή τη στιγμή, στο νησί της Ρόδου δε βρίσκεται σχεδόν κανένας πρόσφυγας. Το κύμα των νέων αφίξεων έχει ''αναχαιτιστεί''. Θέλω να τονίσω ότι η ασφάλεια στα νησιά της Δωδεκανήσου και στην ίδια τη Ρόδο υποστηρίζεται πάντοτε σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από τη στιγμή που τα σύνορα έκλεισαν, το μεταναστευτικό ρεύμα ανακόπηκε, εφ' όσον και οι ίδιοι κατανοούν ότι παραμένοντας στην Ελλάδα, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν παραπέρα στην Ευρώπη, αφού θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία», είπε η αντιπεριφερειάρχης.

«Η παρουσία των προσφύγων στη Ρόδο δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή στο νησί ή στον τουρισμό ούτε και πέρυσι. Ο αριθμός των επισκεπτών που έκανε τις διακοπές του στο νησί διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα μ' αυτά του 2014. Κρίνοντας από τις προκρατήσεις, το 2016 αναμένουμε ανάλογα στοιχεία αναφορικά με το τουριστικό ρεύμα. Ακόμη και ανάμεσα στους πολίτες της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας εντοπίζονται περισσότεροι πρόθυμοι να έρθουν στην Ρόδο. Παρατηρήθηκε μια πτώση στον αριθμό των Ρώσων τουριστών, αυτή όμως δεν οφείλεται στην παρουσία των προσφύγων αλλά σε οικονομικούς λόγους», σημείωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Όπως δήλωσε, το 2015 «κανείς δεν ήταν έτοιμος» για την υποδοχή προσφύγων στο νησί και πιθανότατα «σε συνάρτηση με αυτό να διέρρευσαν στα ΜΜΕ πληροφορίες για ενδεχόμενη ταλαιπωρία των τουριστών». «Πλέον, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για την υποδοχή προσφύγων, αν και πιστεύω ότι η Ρόδος έχει απαλλαγεί από το μεταναστευτικό ρεύμα".
 [greece-russia2016.gr]
28/4/16

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin