Monday, April 18, 2016

Η Apple συγκέντρωσε τέσσερις τόνους χρυσού και αργύρου από μεταχειρισμένα gadgets

Η Apple παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι μέσα σ' ένα χρόνο, η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου ένα τόνο καθαρού χρυσού που αφαίρεσε από δικές της παλιές συσκευές τηλεφώνων και τάμπλετς. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της εταιρείας του 2015 για την οικολογική υπευθυνότητα.

Εκτός από τον χρυσό, η Apple συγκέντρωσε τρεις τόνους αργύρου και περισσότερους από 1,3 τόνους χαλκού που αφαίρεσε από τις δικές της παλιές συσκευές. Αυτά τα πολύτιμα μέταλλα αφαιρέθηκαν από τις παλιές συσκευές, τις οποίες οι χρήστες μπορούσαν να δώσουν στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης παλιών τηλεφώνων και τάμπλετς. Ως αντάλλαγμα σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, δόθηκαν κουπόνια προσφορών ώστε να αγοράσουν πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές της εταιρείας.

Η αξία του χρυσού που συγκέντρωσε η εταιρεία από το πρόγραμμα ανακύκλωσης, και υπολογίζεται ως κέρδος που δεν προήλθε από την παραγωγή νέων συσκευών, ανήλθε με βάση τις τρέχουσες τιμές στα 39.760.000 δολάρια, ενώ του αργύρου το 1.500.000 εκατομμύριο δολάρια.

Όπως διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της Apple, τα μέταλλα αυτά, όπως για παράδειγμα ο χρυσός που είναι ανθεκτικός στη διάβρωση και έχει εξαιρετική ηλεκτρική αγωγιμότητα, θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή ηλεκτρονικών στοιχείων των νέων συσκευών.
[greece-russia2016.gr]
18/4/16

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin