Wednesday, February 10, 2016

EuroAsia Interconnector: Το Odin Finder έφτασε στην Κρήτη

Μετά την Κύπρο και τον Πειραιά, το καράβι Odin Finder της ιταλικής εταιρίας GAS που εκτελεί τη βυθομετρική μελέτη για λογαριασμό του EuroAsia Interconnector έφτασε στα παράλια της Κρήτης στην περιοχή της Κορακιάς, όπως προβλέπεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Project of Common Interest.


Έτσι την ώρα που βλέπουμε διάφορους να λένε διάφορα, το έργο συνεχίζεται ακάθεκτα και μάλιστα εντός προγράμματος. Επειδή το έργο είναι διεθνούς εμβέλειας, οι άδειες που δόθηκαν, ακολούθησαν τον βηματισμό της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και βλέπουμε σε πρακτικό επίπεδο τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης συμμαχίας στον ενεργειακό τομέα.

 Το Odin Finder προχωρά συστηματικά στον εντοπισμό του διαδρόμου εφικτότητας με φάρδος μερικών χιλιομέτρων, πλησιάζοντας τις ακτές έως το βάθος των εκατό μέτρων, πράγμα που του επιτρέπει να δώσει την μεγάλη εικόνα της πορείας.

Πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη, επειδή είχαμε και την ευκαιρία να βρεθούμε και στην Περιφέρεια, είδαμε και τη δυναμική που υπάρχει τοπικά για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να αξιοποιηθεί εξ ολοκλήρου όλο το κρητικό πλαίσιο. Διότι το EuroAsia Interconnector προσφέρει τεράστιες δυνατότητες και στην ίδια την Κρήτη κι όχι μόνο στα τρία κράτη με την έννοια της απελευθέρωσης από την απομόνωση.

Έτσι έγινε ένα ακόμα βήμα πραγματικότητας με την παρουσία του σκάφους στην περιοχή. Και δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, όπου η Κρήτη παίζει ένα ρόλο ενεργό.
  Ν. Λυγερός - OPUS






No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin