Monday, September 21, 2015

Ξεκίνησε η κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής - Πλημμύρες στην Πρέβεζα

Προβλήματα και πλημμύρες προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη δυτική Ελλάδα από τις 10 το βράδυ της Κυριακής και ιδιαίτερα στην πόλη της Πρέβεζας.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η κακοκαιρία μεταφέρεται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.

Η σημαντική μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει από την Κυριακή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα οι οποίες συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα άρχισαν να επηρεάζουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά:

1. Τη Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

2. Την Τρίτη (22-09-2015) στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

3. Την Τετάρτη (23-09-2015) σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (24-09-2015). 

  tanea.gr
21/9/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:
  -

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin