Friday, July 10, 2015

Χωρίς Σκουπίδια η Αρχαία Ολυμπία

Οι τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την Αρχαία Ολυμπία δεν αντικρίζουν πια στους δρόμους σακούλες με απορρίμματα.
 
Ο δήμος έχει ήδη απομακρύνει περισσότερους από 120 τόνους απορριμμάτων από την Αρχαία Ολυμπία και τις τοπικές κοινότητες.

Το πρόβλημα με την αποκομιδή προέκυψε, διότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες στον ΧΥΤΑ Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, όπου θα μεταφερθούν τα απορρίμματα της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και νόμιμη λειτουργία του. 


Τελικά τα προβλήματα διευθετήθηκαν και έτσι συνεργεία του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησαν την αποκομιδή. «Δώσαμε προτεραιότητα στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι είναι σε εξέλιξη η αποκομιδή των απορριμμάτων και από τις 43 τοπικές κοινότητες.

Πάντως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, απομακρύνονται σε καθημερινή βάση, από όλο τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, 45 τόνοι απορριμμάτων. Ομως η μεταφορά τους στην Πάλαιρο θα λύσει μόνο προσωρινά το πρόβλημα (τέσσερις μήνες). Για τη συνέχεια, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση του ΦΟΣΔΑ για μηχανική διαλογή και αξιοποίηση τού υπό κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, όπου επρόκειτο να γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας.
(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 10/07/2015)

  energia.gr
10/7/15

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin