Tuesday, July 21, 2015

Σε κατηγορία 4 ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, ναι είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής Προστασία σε κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) βρίσκονται Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Χίος, Λέσβος, Αργολίδα και Κορινθία.


Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.


Ακόμη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. 

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
  elzoni.gr
21/7/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin