Monday, June 15, 2015

Η Ελλάδα “ξεβράκωτη” μπροστά στις πυρκαγιές, απειλείται με καταστροφή

Ανυπολόγιστες μπορεί να είναι οι καταστροφές που θα υποστεί η ελληνική φύση το φετινό καλοκαίρι από την εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία κυριολεκτικά υπολειτουργεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” πυροσβεστικά οχήματα είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ελαστικών και ανταλλακτικών, ο στόλος των αεροσκαφών είναι υπέργηρος με αποτέλεσμα να καθηλώνεται στο έδαφος, ενώ τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό.

Αιτία, η δραστική περικοπή των κονδυλίων προς την υπηρεσία λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.

Ελλείψεις καταγράφονται και σε προσωπικό με τους πυροσβέστες να αναγκάζονται να εργάζονται υπερωρίες και Σαββατοκύριακα για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Από την Πυροσβεστική προειδοποιούν ότι οι βροχοπτώσεις του χειμώνα έχουν συμβάλλει στην αύξηση της βλάστησης στα δάση, η οποία όταν ξεραίνεται το καλοκαίρι μετατρέπεται σε άριστη καύσιμη ύλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, ήδη από το πρώτο τετράμηνο φέτος οι πυρκαγιές έχουν αυξηθεί κατά 55,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως εξαιτίας της βλάστησης που τώρα αποτελεί καύσιμη ύλη στις αγροτοδασικές εκτάσεις.

Στην πλειονότητά τους οι δασικές πυρκαγιές, όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία, οφείλονται σε εμπρησμούς από αμέλεια.

—Οι πρώτες πυρκαγιές του καλοκαιριού

Ήδη, έχουν ξεσπάσει δύο Πυρκαγίες στην Πελοπόννησο, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και τον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Στους Γαργαλιάνους κάηκαν 60 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 στρέμματα γεωργικής με ελιές και στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας 15 στρέμματα με ξερά χόρτα.

Φωτιά σημειώθηκε επίσης το Σάββατο στα Βίλια Αττικής.
econews

16/5/15
--

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin