Wednesday, March 11, 2015

Κύπρος: Πράσινο από Υπουργικό στην Total για έρευνες στο 11

Άνοιξε ο δρόμος από το Υπουργικό Συμβούλιο για την υπογραφή την επόμενη εβδομάδα συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εταιρεία ΤΟΤΑL, με την οποία θα παρατείνονται οι σεισμικές της έρευνες στο οικόπεδο 11 τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου, Γιώργο Λακκοτρύπη.
«Θα έχουμε μία ανανεωμένη συμφωνία με την TOTAL. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αλλαγή της συμφωνίας με την εταιρεία, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ερευνητικό τους πρόγραμμα, ώστε να αξιολογήσουν καλύτερα το ενεργειακό δυναμικό του τεμαχίου 11. 

Η TOTAL μετά από τη συμφωνία αυτή δεν θα φύγει και θα συνεχίσει τις εργασίες για να αξιολογήσει καλύτερα τις δυνατότητες του τεμαχίου, τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο του 2016», δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

Αργότερα σήμερα ο κ. Λακκοτρύπης θα είναι ο κύριος ομιλητής στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που συνδιοργανώνουν στη Νέα Υόρκη το Υπουργείο Εμπορίου, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων, με συμμετοχή εκπροσώπων πολλών κυπριακών εταιρειών. Θα ακολουθήσει δεξίωση που παραθέτει προς τιμή του Υπουργού και των καλεσμένων το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

 ΚΥΠΕ
[kathimerini.com.cy]
11/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin