Sunday, February 01, 2015

Το υπουργείο Πολιτισμού θα αποκαταστήσει της ζημιές στο γεφύρι της Πλάκας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και την λήψη μέτρων προστασίας του μνημείου...

«Το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει ως προτεραιότητά του την αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας  και γι΄ αυτό συντάσσει άμεσα σχετική μελέτη.

Επιπλέον ξεκινάει η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου και η περισυλλογή των δομικών στοιχείων που κατέπεσαν, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μαζί με όσο νέο υλικό απαιτηθεί, για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού. Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υποχωρήσει η στάθμη των  υδάτων, θα ελεγχθεί η κατάσταση των θεμελίων των βάθρων, και θα αξιολογηθούν τα αίτια της πτώσης.

Σημειώνεται ότι άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου, συνολικά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου έσπευσε στα όρια των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, στον συνοικισμό Πλάκας  Ραφταναίων, όπου το ιστορικό γεφύρι συνδέει τις όχθες του Άραχθου ποταμού  και διενήργησε αυτοψία και φωτογραφική τεκμηρίωση.

Διαπιστώθηκε πτώση του ανατολικού ακρόβαθρου και της μεγάλης κεντρικής καμάρας και μερική μόνο καταστροφή του δυτικού ακρόβαθρου».

 [crashonline.gr]
1/2/15
--
-

1 comment:

  1. Εφικτή η αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας...

    Είναι εφικτή τεχνικά η αποκατάσταση ιστορικού Γεφυριού στην Πλάκα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δωρεάν μελέτη.

    O Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται στην Άρτα, δήλωσε (Mega) ότι ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο τα κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού και πρόσθεσε πως μόλις υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν και τα υλικά της γέφυρας για να ξαναχρησιμοποιηθούν.

    Επανέλαβε ότι από σήμερα το πρωί αρχίζει η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με τη βοήθεια και των κλιμακίων μηχανικών του υπουργείου Υποδομών που έχουν μεταβεί από την Αθήνα..................http://www.efsyn.gr/arthro/efikti-i-apokatastasi-toy-istorikoy-gefyrioy-tis-plakas

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin