Saturday, February 28, 2015

Τεράστια πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει 170.000 στρέμματα βλάστησης στην Αργεντινή

Περισσότερα από 170.000 στρέμματα βλάστησης έχουν γίνει στάχτη στην Παταγονία, στη νότια Αργεντινή, καθώς μια τεράστια πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Clarín, αρκετά σπίτια διασημοτήτων απειλούνται από τη φωτιά στη λίμνη Τσολίλα, μια ορεινή, τουριστική περιοχή.

Η πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και 11 ημέρες στην επαρχία Τσουμπούτ προκλήθηκε από έναν κεραυνό σε μια δύσβατη και ακατοίκητη περιοχή κοντά στην οροσειρά των Άνδεων σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Πρόκειται «για την πιο καταστροφική πυρκαγιά που έχει γνωρίσει η Παταγονία», σύμφωνα με τον Εβαρίστο Μέλο, διοικητή της πυροσβεστικής της περιοχής.

Ο Μέλο πρόσθεσε ότι το πυκνό σύννεφο καπνού εμποδίζει το έργο της κατάσβεσης, καθώς σήμερα ήταν αδύνατο να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Μόνο μια ισχυρή βροχόπτωση θα μπορούσε να σβήσει εντελώς την πυρκαγιά, διότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη, επεσήμανε από την πλευρά της η πολιτική προστασία.

Πάντως η μετεωρολογική υπηρεσία δεν προβλέπει βροχές πριν τη Δευτέρα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα ως την Κυριακή.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά εκτείνεται σε 30 χιλιόμετρα μήκος και 15 χιλιόμετρα βάθος, αλλά και πως οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ακόμη ημέρες. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 220 πυροσβέστες, πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Εκατοντάδες ζώα έχουν σκοτωθεί, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να φτάσει στο Εθνικό Πάρκο Αλέρσες, που βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά.

Η επαρχία Τσουμπούτ, που εκτείνεται στην οροσειρά των Άνδεων, είναι μια από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Αργεντινής με μόλις δύο κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο σε μια έκταση στο μέγεθος της Βρετανίας. 

  tanea.gr
27/2/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin