Friday, January 23, 2015

«Μέτρια» η αξιοποίηση των ΑΕΠ στην ΕΕ, λέει έκθεση

Η Ευρώπη θα μπορούσε να εξοικονομήσει 86δις ευρώ εάν εγκαθιστούσε ηλιακά πάνελ στις χώρες που έχουν περισσότερο ήλιο και ανεμογεννήτριες στις χώρες με μεγαλύτερους ανέμους, τονίζει νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι 34.5 δις ευρώ θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν εάν υπήρχε καλύτερος διασυνοριακός συντονισμός καθώς και μεγαλύτερα καλώδια ρεύματος μεταξύ των χωρών.

Αναφέρεται επίσης ότι αν και η Ισπανία παίρνει περίπου 65% περισσότερη ηλιακή ενέργεια από ό, τι η Γερμανία (1750 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο / έτος σε σύγκριση με τις 1050 kWh / m2 για τη Γερμανία), η Γερμανία έχει εγκαταστήσει περίπου 600% περισσότερη ηλιακή φωτοβολταϊκή ισχύ (33 γιγαβάτ σε σύγκριση με τα 5 GW).
Όμως, ενώ η Ισπανία έχει λιγότερους ανέμους από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, έχει εγκαταστήσει 23 GW αιολικής ενέργειας.

 «Αυτή η μέτρια αξιοποίηση των πόρων εκτιμάται ότι κοστίζει στην ΕΕ περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό, τι αν κάθε χώρα στην ΕΕ είχε επενδύσει στην πιο αποτελεσματική απόδοση δεδομένων των πόρων της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», υπογραμμίζει η έκθεση.
EurActiv.gr
21/1/15

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin