Monday, December 08, 2014

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του Εβρου

Πάνω από το όριο συναγερμού (στα 5,70 μέτρα) παραμένει, σήμερα, η στάθμη του ποταμού Έβρου, σε όλο το μήκος, κινητοποιώντας περαιτέρω τις αρμόδιες υπηρεσίες, που εδώ και δύο μέρες παρακολουθούν και παρεμβαίνουν για να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές...

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, περίπου δέκα χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή Πετράδων - Πραγγίου πλημμύρισαν από ρήξη αναχωμάτων, ενώ άλλα δέκα χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στην περιοχή του Πυθίου, έπειτα από τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου. Πλημμύρες καταγράφονται από σπάσισμο αναχώματος στην περιοχή Αμορίου και Λαβάρων, ενώ τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου καταγράφηκε και στη θέση Μελισσοκομείο, στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου.
«Ενισχύονται τα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα με κατοικημένες περιοχές, δηλαδή το νερό να απειλήσει κατοικημένες περιοχές» τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.
Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία, οι τεχνικές υπηρεσίες Περιφέρειας, η Πυροσβεστική, η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και ετοιμότητα , σε περίπτωση που κληθούν να παρέμβουν για απεγκλωβισμό ατόμων.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς - όπως είπε ο κ. Πέτροβιτς - τεράστιοι υδάτινοι όγκοι "κατεβαίνουν" από τη Βουλγαρία (πάνω από 1000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, κατάσταση που καταγράφεται από την περασμένη Παρασκευή). 
  • Χαρακτηριστικό δε, της εικόνας που επικρατούσε το περασμένο Σάββατο είναι το γεγονός ότι, η στάθμη του ποταμού έφτασε τα 6,93 μέτρα στο Πύθιο, όταν το όριο συναγερμού είναι στα 5,70 μέτρα (στο Πύθιο).
Τις περιοχές επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, που ζήτησε το συντονισμό ολων των φορέων προκειμένου να γίνονται όλες οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση των αναχωμάτων και την αποτροπή κάθε κινδύνου. Οι τέσσερις δήμοι (Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου) βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό με την Περιφέρεια."Τώρα, πλέον εστιάζουμε στο κρίσιμο 24ωρο που έχουμε μπροστά μας, όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού με νέες καταρρακτώδεις βροχές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.
 [ethnos.gr]
8/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin