Thursday, October 09, 2014

Χειροτερεύει η ποιότητα του νερού σε Αξιό και Αλιάκμονα

Χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει η ποιότητα του νερού στους ποταμούς Αξιό και Αλιάκμονα, όπως προκύπτει από μελέτη στοιχείων, από το 1992 έως το 2012, που εκπόνησε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Bιολογίας, Γεωλογίας και Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. 

Τα συμπεράσματα παρουσίασε στο 10ο Διεθνές Υδρογεωλογκό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του Διατμηματικού, καθηγήτρια βιολογίας Μαρία Λαζαρίδου.

«Η ποιότητα των δύο ποταμών επιδεινώνεται καθώς δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα, ιδιαίτερα κάτω από την Αξιούπολη για τον Αξιό, ενώ και στον Αλιάκμονα, υπάρχει έντονη διαφορά, προς το χειρότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» διευκρίνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κ. Λαζαρίδου. 

Η σπουδαιότητα των συγκεκριμένων στοιχείων, εξήγησε η καθηγήτρια, έγκειται στο γεγονός ότι στο Διατμηματικό, στο οποίο συμμετέχουν περί τους 100 φοιτητές, μελετάται η οικολογική ποιότητα του νερού σε όλα τα επίπεδα, με βάση την υδρομορφολογία, τα φυσικοχημικά και βιολογικά χαρακτηριστικά. 
[enet.gr]
9/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin