Monday, October 27, 2014

Σε ετοιμότητα οι αρχές για το ενδεχόμενο πλημμυρών στον Εβρο

Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, εξαιτίας της αύξησης των νερών του, βρίσκονται οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου...

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η στάθμη στο Πύθιο ξεπέρασε το όριο επιφυλακής, ενώ στο Ορμένιο παρουσιάζεται σχετική πτώση καθώς οι παροχές των 1000m3/sec έχουν μειωθεί περίπου στα 900m3/sec, έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς έχουν ειδοποιηθεί και οι τέσσερις Δήμοι και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν σε περίπτωση που εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Πάντως, αυτή την ώρα σημειώνονται βροχοπτώσεις στον κεντρικό και νότιο Έβρο και έντονες βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου εξέδωσε έκτακτη οδηγία, εφιστώντας την προσοχή γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, κυνηγών καθώς και οποιουδήποτε άλλου δραστηριοποιείται σε παραποτάμιες περιοχές του Έβρου.

Συγκεκριμένα, ζητείται -μεταξύ άλλων- να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα αυτού, να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και άλλα εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές και να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ στη ζώνη ευθύνη τους για τη λήψη προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια - αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.).

Επίσης, ζητείται από τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές κοντά στον ποταμό να τις επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να είναι σε επαφή με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων.

 [protothema.gr]
27/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Πάνω από τα όρια επιφυλακής η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο ...

    Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο, που μετρήθηκε πάνω από τα όρια επιφυλακής, στα 5,45 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70). Το φαινόμενο το παρακολουθούν η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους κατά τόπους δήμους.

    Τα μέτρα που θα ληφθούν, όταν και όπου χρειαστεί, συζητήθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη για την αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Εσωτερικών Γεώργιου Ντόλιου, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τού θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Εξακουστού, του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλειου Μαυρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.
    http://www.efsyn.gr/?p=247502
    27/10/14

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin