Tuesday, September 30, 2014

Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων, για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ο Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης

Σχετικά με την πρότασή του, ο κ. Μανιάτης δήλωσε:

«Πιστεύω βαθιά ότι η κατά 100% φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών για τις δαπάνες έως 15.000 ευρώ, που θα κάνουν προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αποτελεί μια ολοκληρωμένη οικονομική, αναπτυξιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση που πρέπει να υιοθετήσει η Κυβέρνηση.

Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ κατ’ Οίκον’, δείχνει το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συγκεκριμένη δράση.


Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε, διεκδικώντας στη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 – 2020, άλλα επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος.

Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες των περίπου 5.500.000 κατοικιών της χώρας, που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών τους, αρκεί η Πολιτεία να τους δώσει το κίνητρο της φοροαπαλλαγής.

Είναι προφανές ότι οι φοροαπαλλαγές αυτές θα υπερκεραστούν από την καταβολή του ΦΠΑ και των αντίστοιχων φόρων και τελών που θα προκύψουν από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών.

Επιπλέον, η δράση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα, τους επόμενους μήνες, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της οικοδομής και ασφαλώς σημαντική εξοικονόμηση πόρων στα νοικοκυριά που θα αξιοποιήσουν το κίνητρο αυτό, δεδομένου ότι είναι γνωστό πως ανάλογες ενεργειακές παρεμβάσεις εξοικονομούν έως και 40% του ενεργειακού κόστους σε ετήσια βάση.

Στα παραπάνω οφέλη, θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι άνω του 70% των υλικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται για τη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων παράγεται από ελληνικές βιοτεχνίες–βιομηχανίες, γεγονός που θα επιτρέψει να στηριχθούν και να διασωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο χώρο αυτών των βιοτεχνιών και βιομηχανιών.

Τέλος, είναι αναμφισβήτητη η σημαντικότατη περιβαλλοντική συμβολή του μέτρου, γεγονός που το καθιστά αναμφισβήτητα άμεσα προτιμητέο και υποστηριζόμενο από το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών, οργάνων και πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος».

ypeka.gr
30/9/14
--
-

1 comment:

  1. This is very fascinating, Yoou are a very skilled blogger.

    I've joineⅾ үour feed and looik forward to searching for more of your
    fantastic post. Ꭺⅼso, I've shared your site in my sociaal
    networks

    ReplyDelete

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin