Monday, July 28, 2014

Noble Energy: Η Κατάσταση στη Γάζα Επηρεάζει τις Πωλήσεις Φυσικού Αερίου από το Ταμάρ

Την ανησυχία της για την επίδραση που θα έχει η έκρυθμη κατάσταση στη Γάζα στις πωλήσεις φυσικού αερίου από το κοίτασμα Ταμάρ του Ισραήλ, εξέφρασε η αμερικανική Noble Energy, μια εκ των βασικών μετόχων του κοιτάσματος.

Η εταιρεία ανέφερε σχετικά σε ανακοίνωσή της ότι «οι εκτιμήσεις μας για το γ’ τρίμηνο του έτους περιλαμβάνουν την υπόθεση ότι οι πωλήσεις αερίου θα μειωθούν στο Ισραήλ, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης».


Όπως δήλωσε ο επόμενος διευθύνοντας της Noble, Ντέιβιντ Στόβερ, «το Ταμάρ έδειξε μια ισχυρή απόδοση στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και έμεινε εκτός λειτουργίας μονάχα για 30 λεπτά. Προβλέπουμε αύξηση των πωλήσεων στο γ’ τρίμηνο, αλλά με κάποια συγκράτηση λόγω της κατάστασης στη Γάζα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις φήμες που θέλουν να ολοκληρώνεται η συμφωνία εξαγωγής αερίου με την ισπανική Union Fenosa πριν τα τέλη του έτους, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα σχετική απόφαση. Τόνισε επίσης, ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνίες με άλλους πελάτες όσον αφορά το κοίτασμα Λεβιάθαν».
[energia.gr]
28/7/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin