Wednesday, June 04, 2014

Στη Βόννη ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, για Υπουργικές συναντήσει​ς για την Κλιματική Αλλαγή

ΥΠΕΚΑ, 6/4/14

Στη Γερμανία μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να συμμετάσχει, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε.,εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., σε Υπουργικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βόννη, στις 5 και 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της Σύμβασης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) και την προετοιμασία της Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στη Λίμα του Περού (COP-20), στο τέλος του 2014.

Στις Υπουργικές συναντήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσδιορίσει τη συμβολή της στην αύξηση της φιλοδοξίας της διεθνούς δράσης για την Κλιματική Αλλαγή έως το 2020. Οι συναντήσεις αυτές καλύπτουν μόνο ένα μέρος των διεθνών διαπραγματεύσεων που συνολικά θα διαρκέσουν 10 ημέρες (4-15 Ιουνίου 2014), κατά την διάρκεια των οποίων αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας Παγκόσμιας συμφωνίας για το Κλίμα για μετά το 2020, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Παράλληλα, επιδιώκεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της διεθνούς δράσης για το Κλίμα και για τη χρονική περίοδο πριν από το 2020.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, που συμμετέχει ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., αναφερόμενος στις συναντήσεις, τόνισε :
«Πρέπει να γίνει σταθερή πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις πληροφορίες που πρέπει να παρέχουν οι χώρες, όταν προτείνουν τη συνεισφορά τους στη μείωση της εκπομπών στο πλαίσιο της συμφωνίας μετά το 2020. Μια συμφωνία για τις εν λόγω πληροφορίες είναι απαραίτητη, για να εξασφαλιστεί ότι οι συνεισφορές θα είναι διαφανείς και πλήρως κατανοητές από όλους. Στη Βόννη πρέπει, επίσης, να προετοιμαστεί το έδαφος για μια απόφαση σχετικά με τους τρόπους που απαιτούνται για να ενταθούν οι προ-2020 συνολικές μειώσεις των εκπομπών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί οι αποφάσεις σχετικά με τα δύο αυτά ζητήματα να ληφθούν υπόψη κατά τη Διάσκεψη της Λίμα, αυτό τον Δεκέμβριο.»

Η αυριανή Υπουργική συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα αυξηθεί η φιλοδοξία της δράσης για το Κλίμα από τις αναπτυγμένες χώρες του Πρωτοκόλλου του Κιότο, κατά τη δεύτερη περίοδο δέσμευσης του Πρωτοκόλλου η οποία εκτείνεται από το 2013 έως το 2020.
Στις 6 Ιουνίου, η συζήτηση των Υπουργών θα εστιάσει στο μέλλον της Παγκόσμιας Συμφωνίας για το Κλίμα, καθώς και πώς μπορεί να αυξηθεί η φιλοδοξία της προ του έτους 2020 δράσης από όλες τις χώρες.
ypeka.gr
4/6/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin