Sunday, May 18, 2014

Gazprom: Η σύμβαση που θα υπογράψουμε με την Κίνα θα είναι συμφέρουσα για τη Ρωσία

Βέβαιος ότι η σύμβαση με την Κίνα για το φυσικό αέριο θα υπογραφεί με όρους κατάλληλους για τη Ρωσία δηλωσε ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Vesti v Subbotu» (Ειδήσεις του Σαββάτου), ο Μίλερ είπε: «Έχουμε εισέλθει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Η σύμβαση, ως έγγραφο, έχει ολοκληρωθεί – πρόκειται για μια σοβαρή και ουσιώδη σύμβαση.
Παραμένει μόνο ένα σημείο, η λεγόμενη βασική ή μηδενική τιμή, στους όρους που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους Κινέζους εταίρους μας. Είμαστε προ της τελικής συμφωνίας, αφού αυτό είναι το μόνο που εκκρεμεί για να προστεθεί, κι έπειτα η διάρκειας 30 ετών σύμβαση για 38 bcm (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου από την Ανατολική Σιβηρία προς την Κίνα θα οριστικοποιηθεί»

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, «αυτά τα 38 bcm φυσικού αερίου είναι μόνο η αρχή. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Κίνα ότι μόλις μπουν οι υπογραφές στη σύμβαση για τον ανατολικό αγωγό, θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη δυτική διαδρομή»

Η δυτική διαδρομή, όπως είπε ο Μίλερ, έχει μόνο μία αλλά σημαντική διαφορά όσον αφορά τη βάση της πηγής, αφού είναι η ίδια πηγή από την οποία προμηθεύουμε με φυσικό αέριο την Ευρώπη. «Παρ' όλα αυτά, τα αποθέματα του φυσικού αερίου είναι επαρκή και η πηγή είναι τεράστια», διευκρίνισε ο Μίλερ και πρόσθεσε: «Γι' αυτό μπορούμε να προμηθεύσουμε σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου στην Κίνα, και μάλιστα αυτή η ποσότητα μεσοπρόθεσμα θα είναι ανάλογη με αυτή που προμηθεύουμε την Ευρώπη».
18/5/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin