Tuesday, May 06, 2014

Κουγιάλης: Διαφύλαξη της ποικιλομορφίας της ευρωπαϊκής γεωργίας

Η ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής γεωργίας αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα στην ΕΕ και δεν πρέπει να ισοπεδωθεί, τόνισε σε παρέμβασή του στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται στην Αθήνα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, σε παρέμβασή του ο κ. Κουγιάλης τόνισε ότι η ποικιλομορφία παρέχει τη δυνατότητα στην ΕΕ να παράγει σχεδόν όλο το φάσμα των γεωργικών και αγροδιατροφικών προϊόντων, αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα και υψηλή προστιθέμενη αξία.


Ο κ. Κουγιάλης σημείωσε ότι τόσο η ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής γεωργίας όσο και του αγροτικού τοπίου και της υπαίθρου βασίζεται πρωτίστως στις μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προστατευτούν για να καταστούν ακόμη πιο ανταγωνιστικές.

Τέλος τόνισε ότι δεν πρέπει να ισοπεδωθεί η ποικιλομορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την προώθηση ενιαίων μοντέλων άσκησης της γεωργίας, αλλά να διαφυλαχθεί η διαφορετική κουλτούρα και οι διαφορετικές πρακτικές, αναγνωρίζοντάς τα ως πλούτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[kathimerini.com.cy]
6/5/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin