Wednesday, April 30, 2014

Συναντήσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με τη διοίκηση του ΤΑP (Trans Adriatic Pipeline) και Ομάδα Αμερικανών Επενδυτών

ΥπΑνΑντ, 30/4/14
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης είχε σήμερα συναντήσεις με αντιπροσωπεία Αμερικανών επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο  Διεθνές Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας των Η.Π.Α. (U.S. Global Entrepreneurship Program) και με τον Διευθυντή του ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) για την Ελλάδα  κ. Rikard Skoufias. 
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Συναντήθηκα σήμερα με την διοίκηση του ΤΑP. Η κατασκευή του αγωγού αποτελεί την πρώτη από τις τρεις  μεγάλες επενδύσεις – άνω του 1 δις Ευρώ – που έχουν έρθει τους τελευταίους 18 μήνες στην Ελλάδα. Ακολούθησε το αεροδρόμιο του Ελληνικού και η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank.  Με την διοίκηση του TAP συζητήσαμε πρώτον, την πρόοδο της αδειοδοτικής διαδικασίας η οποία κινείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και δεύτερον, την βελτιστοποίηση της δυνατότητας συμμετοχής ελληνικών εταιρειών, με εργολαβίες ή υπεργολαβίες, στη διαδικασία κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου. Όπως είναι γνωστό το έργο αυτό θα δημιουργήσει 12.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και θα κοστίσει 1,5 δις Ευρώ». 

Δημ.: Το πρωί συναντήσατε Αμερικανούς επιχειρηματίες. Τι συζητήσατε και τι περιμένετε γενικότερα από τους ξένους επενδυτές; 
Ν.Μ.: «Συναντήθηκα το πρωί με μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών – που συγκρότησε η Αμερικανική κυβέρνηση – η οποία αναζητά ευκαιρίες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε νεοφυείς (startups) επιχειρήσεις. Είναι εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες των Ελλήνων, την ποιότητα, τις σπουδές των νέων παιδιών και την διάθεση που έχουν για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.  Αναζητούν νέες ιδέες και είναι διατεθειμένοι να τις υποστηρίξουν με τα απαραίτητα κεφάλαια. Γενικότερα, βλέπουμε ότι το κλίμα για την χώρα συνεχίζει να αλλάζει. Η χώρα μας πλέον μπαίνει στον χάρτη των επενδύσεων και βλέπουμε ότι μόνο έρχονται οι επενδυτές αλλά και ότι υλοποιούνται νέα έργα».
 [mindev.gov.gr]
30/4/14

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin